Compania miliardarului Elon Musk a devenit astfel una dintre puținele companii americane (alături de Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet) care au trecut de acest prag. Acțiunile producătorului de mașini electrice au crescut cu aproape 10% după ce compania Hertz, care oferă mașini pentru închiriere, a comandat 100.000 de mașini electrice de la Tesla, în valoare de 4,2 miliarde dolari, ce urmează să fie livrate până la sfârșitul anului 2022.

Vehiculele electrice sunt acum obișnuite și abia am început să vedem creșterea cererii și a interesului global“, a declarat directorul executiv interimar al Hertz, Mark Fields.

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a stabilit un obiectiv anual de creștere a vânzărilor de 50%, în medie, ajungând până la 20 de milioane de vehicule pe an. Asta ar reprezenta mai mult de dublu față de volumului actualilor lideri în vânzări, Volkswagen și Toyota.

Totuși, și Tesla întâmpină anumite greutăți în ceea ce privește livrările, fiind afectată de întreruperile din lanțul de aprovizionare. Directorul financiar Zachary Kirkhorn i-a avertizat pe investitori că obiectivele de producție pe termen scurt ale companiei vor depinde de rezolvarea acestor întreruperi și de construcția a două noi fabrici, în Austin și Berlin. 

În contextul avansului Tesla, Model 3 a fost cel mai bine vândut vehicul de orice fel în Europa luna trecută, a informat luni firma de consultanță JATO Dynamics. În același timp, și rivalii Tesla, precum Daimler, General Motors, Ford Motor și startup-urile Lucid și Xpeng din China, accelerează producția de mașini electrice. Astfel, Tesla a fost nevoită să facă progrese în rezolvarea problemelor de reglementare care i-au amenințat afacerile în China. Recent, compania a anunțat că a deschis un nou centru de cercetare în Shanghai pentru a se conforma cerințelor guvernamentale ca datele colectate de la vehiculele din China “să rămână în țară”.

Surse: Financial Times, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday