În total, aproape 24.600 de mașini Model 3 au fost vândute în Europa luna trecută, fiind în același timp cea mai ieftină mașină pe care Tesla o produce. Cota de piață pe care o deține Model 3 a urcat la 2,6%. Astfel, potrivit Bloomberg, a devansat Volkswagen Golf, Dacia Sandero, Renault Clio sau Peugeot 208. Pe locul doi în clasament este, la distanță de peste șase mii de modele vândute, Renault Clio.

Totodată, Tesla Model 3 a avut cel mai mare avans anual al vânzărilor, de +58%.

Jato Dynamics, care a realizat analiza, explică faptul că aceste cifre pot indica începutul unei accelerări a tranziției de la motoarele pe benzină și pe motorină la cele electrice. Totuși, avansul vânzărilor de automobile electrice are loc într-un context mai puţin favorabil pentru piaţa auto, pe fondul crizei de semiconductori. 

În condițiile în care popularitatea Tesla este în creștere, ​compania Hertz Global Holdings, care oferă mașini pentru închiriere, a comandat 100.000 de mașini electrice, în valoare de 4,2 miliarde dolari.

Foto: VanderWolfImages | Dreamstime.com

Grafic: Jato

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday