Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că solicitarea lui Liviu Dragnea (care i-a cerut premierul Dăncilă să dea o ordonanță de urgență prin care să anuleze protocoalele (cu SRI) și efectele acestora) merită luată în calcul. De asemenea, Tăriceanu a spus că este prea devreme pentru a lua o decizie referitoare la un candidat unic și că cel mai bun moment pentru nominalizarea candidatului este începutul lui 2019, înainte de alegerile europarlamentare. 

Despre protocoale:

„M-am pronunțat recent și am spus că propunerea lui Tudorel Toader este o propunere rațională. Aceea de adoptare a unei ordonanțe de urgență care să permită revizuirea proceselor care s-au bazat pe ascultarea telefoanelor și pe protocoale. Cred că e greu de acceptat ca într-o societate democratică să acceptăm metodele securității anilor 50 în funcționarea Justiției. Propunerea lui Dragnea merită luată în seamă. Chiar dacă unii probabil au fost vinovați, eu nu pot aprecia câți, chiar și ei au dreptul la un proces corect, ceea ce nu s-a întâmplat. O astfel de remediere nu poate fi făcută punctual.

Prezența procuraturii în orice fel de zone nu mi se pare firească”.

Despre alegerile prezidențiale:

„Aceste discuţii nu sunt noi, am mai avut şi în trecut, nu mi-am schimbat punctul de vedere. Am convenit cu preşedintele Liviu Dragnea să facem o discuţie şi să hotărâm. Este prea devreme pentru a lua o decizie referitoare la un candidat unic, și cine va fi candidatul. Cel mai bun moment ar fi începutul anului viitor, înainte de europarlamentare.

Pentru alegerile europarlamentare, și eu și colegii mei ne-am manifestat dorința de a merge pe liste separate. Am avut o ședință și am stabilit doar criteriile de selecție pentru candidați.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday