Liderii PSD s-au reunit sâmbătă, la Neptun, în ședința Comitetului Executiv. Printre subiectele discutate s-a aflat și disputa dintre Gabriela Firea și Carmen Dan, pe marginea intervenției jandarmilor la protestul din 10 august, în urma căreia primarul Capitalei a solicitat demisia ministrului de Interne. Tot în cadrul ședinței, Liviu Dragnea a anunțat că i s-a cerut premierului Dăncilă să dea o ordonanță de urgență prin care să anuleze protocoalele (cu SRI) și efectele acestora.

La finalul Comitetului Executiv, Liviu Dragnea a susținut o conferință de presă. Principalele declarații:

„În CEX am aprobat un document foarte important pentru România. Actele normative emise de guvern sau parlament până la finalul anului. Sunt măsuri derivate din programul de guvernare, programate pentru această toamnă. Îl vom prezenta pe măsură ce acestea vor fi implementate. Primele investiții prin parteneriat public privat, Autostrada Comarnic – Brașov, autostrada Sudului, autostrada Ungheni. Am adoptat o măsură importantă, un program de revitalizarea a stațiunilor balneară, un program de un miliard de euro.

Am decis în comitet, prin vot, și guvernul a luat act, să prelungim existența voucherelor de vacanță. De la anul, era prevăzut ca voucherele să se transforme în banii. Rezultatul a fost bun și va fi prelungit pentru cel puțin doi ani.

Tot în grupurile parlamentare, am vorbit despre protocoale. I s-a cerut doamnei Dăncilă să adopte o ordonanță de urgență prin care să anuleze protocoalele și efectele acestor protocoale. Este foarte multă nemulțumire generată de aceste protocoale.

Nu am de unde să știu că scrisoare a fost plătită și puțin mă interesează. Întrebarea se pune, ce conține acea scrisoare, e adevărat sau nu? Nouă ni se pare normal ca justiția din România să fie penetrată de SRI, să fie atâtea protocoale, între Parchetul General și SRI? vi se pare normal să fie protocoale între Curtea de Apel și SRI. Am auzit că e un protocol între DNA și TVR. Toate protocoalele trebuie anulate, și efectele lor.

Viorica Dăncilă a declarat, referitor la conflictul dintre Gabriela Firea și Carmen Dan, că „nu a fost un conflict, a fost o dispută normală. Premierul a menționat că a „colaborat bine cu doamna primar. I-am acordat totul sprijinul atunci când l-a solicitat”.

Și ministrul de Interne a făcut o scurtă declarație, la finalul întâlnirii. A precizat că solicitarea de demitere a sa a fost tranșată și încheiată în forul de conducere al partidului. Carmen Dan a mai spus că „va lucra în continuare cu Primăria Capitalei, pentru că nu este vorba despre persoane, ci despre instituții care trebuie să funcționeze.”.

Și fostul premier Mihai Tudose a declarat că situația în partid este tensionată: Dacă cineva vine și spune că totul e în regulă în partid, nu este. Este un moment de inflexiune, s-au acumulat niște tensiuni. Referitor la evenimentele din 10 august acesta a spus: Doamna prefect spune ceva, doamnă ministru spune altceva. Rămâne ca organele de anchetă să stabilească adevărul.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, a declarat, în timpul şedinţei CEx, retragerea lui Liviu Dragnea de la şefia partidului ar fi o decizie bună „şi pentru domnia sa şi pentru partid”: Sunt cel puţin două persoane care îi pot lua locul lui Dragnea. De asemenea, fostul ministru al Educației a mai precizat că PSD trebuie să îşi schimbe atitudinea faţă de românii din diasporă.

Senatorul Niculae Bădălău a declarat la intrarea în Comitetul Executiv că există ,,probleme în Economie și Agricultură”: ,,Avem probleme pe Economie, încasările la ANAF au crescut, dar au crescut și cheltuielile, a fost și pesta porcină, măsurile pot fi luate de oameni cu adevărat competenți”. Bădălău a mai precizat că nu este exclus ca Tăriceanu să fie candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Reuniunea a început după ora 11.00. La sosire, Liviu Dragnea nu a vrut să comenteze temele de discuție ale ședinței CEX, însă, întrebat fiind dacă se va discuta despre o eventuală ordonanță privind amnistia și grațierea, a spus că nu crede că va fi pe ordinea de zi.

Ieri, în fața Pavilionului Expozițional din Mamaia unde a avut loc reuniunea femeilor din PSD, premierul Dăncilă a fost întâmpinată cu un protest spontan. Viorica Dăncilă fost huiduită de protestatari, care purtau tricouri cu mesajul „Fără penali”.

Reamintim că vineri ministrul Cercetării și Inovării a demisionat. Nicolae Burnete a precizat că demisia este irevocabilă, dar nu a motivat decizia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday