Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a susținut o declarație de presă la scurt timp după ce președintele Iohannis a propus tuturor partidelor semnarea unui acord național pentru anularea modificărilor făcute de PSD, ALDE și UDMR la legislația din Justiție. Liderul ALDE a reclamat faptul că președintele Klaus Iohannis nu a prezentat acordul  în timpul consultărilor.

,,Primul lucru este că la consultări președintele nu a făcut o mențiune legată de acest subiect. Prin urmare acest anunț nu face decât să deturneze sensul referendumului. Orientarea pro-europeană nu a pus-o nimeni în discuție. Este o deturnare a sensului referendumului. Era normal să ne arate intenția unui astfel de pact.

Ne așteptam ca domnul Iohannis, să fie un om de cuvânt, dar el vine la noi cu altă șmecherie, vrea să ne învețe pe noi la București cum e cu șmecheriile. România nu are nevoie de șmecheri, are nevoie de oameni serioși”, a declarat Tăriceanu.

Alte declarații ale lui Călin Popescu-Tăriceanu:

„Așa-zisul pact pentru parcursul european. Acum, cu acest pact, vrea să folosească acest instrument pentru realegerea lui ca președinte. Parcă ne-ar face o propunere, nouă PSD-ALDE, susținerea la alegerile prezidențiale. E cam mult să-i dăm posiblitatea să fie și arbitru, și jucător, să-i dăm și mingea. Nu mai vorbesc de faptul că eu cred că sunt cam puțini români care să-și cedeze suveranitatea Comisiei de la Veneția.

Comisia de la Veneția are un rol consultativ.  În contextul în care nimeni în România nu dorește altceva decât să continuie drumul european, acest demers mi se pare o capcană, o jucărie ca președintele să-și adauge o șansă în plus pentru alegeri.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday