În ultima lună, Armata taiwaneză a desfășurat exerciții pentru a simula apărarea împotriva unei posibile invazii chineze. Astăzi, forțele aeriene au ridicat de la sol șase aeronave F-16V, echipate cu rachete antinavă Harpoon fabricate în SUA. Președintele a declarat că antrenamentele nu ar trebui să fie interpretate drept provocări la adresa Chinei. Vânzarea de F-16V a fost autorizată în timpul președinției lui Donald Trump.

Taipeiul trăiește sub amenințarea constantă a unei invazii a Chinei, care pretinde că insula guvernată democratic este parte a teritoriului său și trebuie revendicată cu forța dacă este necesar. Beijingul a organizat numeroase exerciții aeriene și maritime în Strâmtoarea Taiwan luna aceasta în urma vizitei președintelui Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, și a unei delegații a Congresului American.

Taiwanul a acuzat Beijingul că a folosit călătoria lui Pelosi drept scuză pentru a simula lansări de rachete balistice și a poziționa nave de război și avioane de luptă în apropierea teritoriului autoguvernat.

Surse alternative: Barrons, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday