Dr. Archana Chatterjee, membru al grupului consultativ al FDA, care a votat împotriva aprobării vaccinului Pfizer Covid-19 pentru utilizare de urgență, a declarat vineri pentru CNBC că opoziția sa se datorează faptului că nu crede că tinerii de 16 și 17 ani ar trebui incluși acum în schema de vaccinare. 

“Vreau să fie foarte clar că susțin pe deplin autorizarea de utilizare de urgență pentru acest vaccin de la Pfizer și BioNTech, dar pentru adulți cu vârsta de peste 18 ani”, a declarat Chatterjee, specialist pediatru în boli infecțioase. Comitetul FDA a recomandat autorizarea de urgență a vaccinului pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Dr. Ofer Levy, directorul Programului de vaccinuri de la Boston Children’s Hospital, s-a numărat printre cei 17 experți externi care au votat în favoarea recomandării vaccinului pentru utilizare de urgență. El a declarat pentru CNBC că a avut loc un proces riguros de revizuire a siguranței, inclusiv pentru tinerii de 16 și 17 ani. “Nu a existat vreun semnal de alertă, astfel încât majoritatea membrilor comitetului s-au simțit confortabil votând da”, a declarat Levy.

Decizia grupului de experți externi nu este obligatorie, iar vineri, Agenția a finalizat autorizația de utilizare de urgență. Vaccinul de la Pfizer și BioNTech este primul care a primit o astfel de autorizație în Statele Unite, după ce a fost deja autorizat în Regatul Unit, Israel și Canada.

Sursă: CNBC

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday