“Aprobați afurisitul de vaccin acum, Dr. Hahn!” a postat pe Twitter Donald Trump, vineri. Potrivit Washington Post, Stephen Hahn, șeful Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) a primit și o amenințare mai explicită, de la Mark Meadows, șeful administrativ al Casei Albe, care i-a spus vineri să-și prezinte demisia dacă agenția nu aprobă primul vaccin împotriva COVID-19 până la sfârșitul zilei.

După anunțul de aprobare a vaccinului, Donald Trump a postat un video triumfalist pe Twitter, arogându-și meritele pentru dezvoltarea rapidă a acestuia.


“Când virusul Chinei ne-a invadat țărmurile, am promis că vom produce un vaccin în timp record, până la finalul anului. Ne-am atins ținta – Statele Unite sunt prima țară din lume care va produce un vaccin sigur, a cărui eficiență poate fi verificată,” a spus, printre altele președintele în exercițiu, care a mulțumit apoi tuturor celor implicați în Operațiunea Warp Speed.

Sâmbătă dimineață, comitetul de experți ai Centrului prentru Controlul Epidemiilor (CDC) va da un vot pentru autorizarea medicamentului, iar vaccinarea va putea începe imediat după aceea.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday