Chad Wolf, șeful Homeland Security, a trimis un email către angajați, în care a menționat că plecarea sa este cauzată de problemele de eligibilitate și că ar fi dorit să rămână până la finalul acestei administrații. Congresmanul Bennie Thompson, președintele democrat al Comitetului pentru securitatea internă din Camerei Reprezentanților, a comentat pentru Reuters că se îndoiește că acesta este motivul real al demisiei, pentru că Wolf a ignorat două luni decizia judecătorului care spusese că nu este eligibil, iar el era oricum interimar.

Serviciul Secret al SUA, care face parte din Departamentul Securității Interne (DHS), este principala agenție responsabilă de inaugurarea președintelui ales Joe Biden, pe 20 ianuarie. 

FBI a avertizat că, pentru data respectivă, sunt planificate proteste la care este posibil să participe oameni înarmați, atât la Washington, cât și în toate cele 50 de capitale ale statelor americane.

Wolf este al treile secretar (ministru) care a demisionat după incidentele de pe 6 ianuarie de la Capitoliu, după secretarul pentru Educație, Betsy DeVos, și cel pentru Transporturi, Elaine Chao.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday