FBI-ul a avertizat asupra unor eventuale proteste armate planificate pentru Washington, D.C., dar și pentru toate cele 50 de state, înaintea tranziției puterii către președintele ales Joe Biden, pe 20 ianuarie. Reuters citează o sursă federală.

Turiștilor li s-a interzis accesul la Washington Monument până pe 24 ianuarie. Șeful Biroului Gărzii Naționale, generalul Daniel Hokanson, a declarat că se aștepta ca aproximativ 10.000 de soldați să fie la Washington. Aceștia “se vor concentra pe sprijinirea securității, logisticii și comunicațiilor”. El a spus că numărul ar putea crește la 15.000 dacă acest lucru va fi solicitat de autoritățile locale.

Duminică, primarul din Washington, Muriel Bowser, a cerut o nouă abordare a politicii de securitate și intervenție, numind incidentele de la Capitoliu “un atac terorist fără precedent”.

Comitetul inaugural prezidențial le-a transmis americanilor să nu se deplaseze la evenimentul din 20 ianuarie și a declarat că Washington’s National Mall va fi acoperit cu 191.500 de steaguri de diferite dimensiuni, pentru a reprezenta mulțimile care lipsesc anul acesta pe fondul pandemiei.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday