Enrique Tarrio a fost arestat luni la Washington DC, potrivit unui purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane. Bannerul ar fi fost ars în cadrul unui protest din 12 decembrie. Tarrio a recunoscut într-un interviu că a ars steagul și că va pleda vinovat la acuzațiile de distrugere a proprietății. “La momentul arestării sale, el avea în posesia sa și muniții pentru arme de foc”, a transmis Poliția.

Business Insider precizează că mai multe biserici istorice au fost vandalizate în timpul protestelor de la DC de la mijlocul lunii decembrie. Bannerele Black Lives Matter aparținând Asbury United Methodist Church și Metropolitan African Methodist Episcopal Church au fost distruse în mijlocul protestelor. Biserica Episcopală Metodistă Africană Metodică a intentat un proces împotriva Proud Boys, spunând că s-au angajat “în acte de teroare și vandalizare a proprietăților bisericii”.

“Contrar a ceea ce spune avocatul meu sunt aici astăzi pentru a recunoaște că sunt persoana responsabilă pentru arderea acestui semn. Nu mi-e rușine și nu am făcut-o din ură, ci din dragoste”, a scris Tarrio într-o postare pe aplicația de socializare Parler, care este preferată de extrema dreaptă. 

Arestarea liderului Proud Boys, gruparea considerată cea mai periculoasă dintre cele care îl susțin pe Donald Trump, vine în contextul unui mare miting de protest, anunțat pentru mâine, la Washington, în ziua în care Congresul ar urma să ateste rezultatul votului din noiembrie și faptul că Joe Biden va fi noul președinte. Actualul președinte și-a anunțat el însuși prezența.

Sursă alternativă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday