Separat, poliția din Berlin a precizat, drept răspuns la un raport publicat de agenția de știri germană Der Spiegel, că o investigație începută în luna august vizează “un presupus atac cu o armă sonică asupra angajaților ambasadei SUA”, fără a da detalii.

În luna iulie, și autoritățile austriece au anunțat că lucrează cu omologii americani pentru a investiga mai multe cazuri de atacuri sonice, raportate de către angajații ambasadei SUA la Viena. Tot atunci, directorul CIA declara că așa-numitul “Sindrom Havana” a afectat peste o sută de agenți CIA și membri de familie, dar și peste 200 de oficiali americani.

Washington Post are informații că CIA l-a suspendat din funcție pe coordonatorul anchetei din Viena, pentru modul neglijent în care și-a făcut treaba. Agenția de Informații a încercat astfel să lanseze un semnal de alarmă către toți oficialii, pentru a lua în serios astfel de incidente.

Primele cazuri de Sindrom Havana – tipuri de atacuri sonice menite să slăbească rezistența organismului și simțurilor – au fost raportate în Cuba, în 2016. Persoanele afectate suferă de simptome variate și neobișnuite, de la dureri de cap, probleme de vedere și amețeală la leziuni cerebrale traumatice.

Surse alternative: ReutersThe White House 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday