În New York, indicele calității aerului pentru particule fine (AQI) a ajuns la valoarea de 170, de nouă ori peste nivelul acceptat, fiind considerat dăunător chiar și pentru persoanele complet sănătoase. Pe rețelele sociale, oamenii au postat fotografii cu soarele, care, din cauza poluării aerului, este roșu. Tot pe coasta de est, în Philadelphia, valoarea indicelui a atins 172, iar alte orașe din nordul țării, inclusiv Boston și Connecticut, indicele calității aerului a ajuns la 150. Cetățenii au fost sfătuiți să poarte măști de protecție în aer liber, pentru a minimiza riscul de expunere. 

Potrivit Centrului Național de Pompieri din Idaho, în 13 state vestice din SUA au ars aproximativ 1.3 milioane de hectare de vegetație în ultimele săptămâni, o suprafață mai mare decât statul Delaware. Potrivit autorităților, cel puțin 67 de locuințe au fost distruse și alte 3.400 sunt amenințate. Aproximativ 2.100 de persoane au primit ordin de evacuare. 

Alte sute de incendii au izbucnit și în partea de vest și centrală a Canadei. Dintre acestea, 86 de incendii de vegetație au fost clasificate drept “ieșite de sub control”, doar în Columbia Britanică, unde autoritățile au instituit stare de urgență.

Sursă alternativă: NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday