Ministrul pentru Siguranța Publică din Columbia Britanică, Mike Farnworth, a transmis că starea de urgență face posibilă o eventuală evacuare masivă a locuitorilor regiunii şi oferă guvernului mijloace de a asigura cazarea pentru persoanele evacuate. 

Potrivit autorităților, peste 5.700 de persoane erau vizate marţi de un ordin de evacuare, mai mult decât dublu faţă de ziua precedentă, şi, totodată, mai mult de 32 de mii de persoane sunt vizate de posibile noi evacuări. În acest moment, aproape 3.200 de pompieri acţionează în provincie, iar marți seară au fost trimiși și 350 de militari canadieni în sprijin.

De la finalul lui aprilie până în prezent, 1.145 de incendii de vegetație au izbucnit în întreg statul, iar 3.000 de kilometri pătraţi de teren au fost distruși de flăcări, ceea ce este de trei ori mai mult decât media ultimilor zece ani. 

Cele mai puternice incendii au izbucnit luna aceasta, după recordurile de temperatură înregistrate la finalul lui iulie, când în Columbia Britanică au fost aproape 50 de grade Celsius. De altfel, sunt orașe de dimensiuni reduse care au fost distruse aproape în totalitate de aceste incendii.

Dincolo de frontieră, în jur de 80 de incendii de dimensiuni mari afectează și Statele Unite. Bootleg Fire din Oregon este considerat cel mai impresionant, fiind deja mai mare decât Los Angeles. Dimensiunile acestuia continuă să crească, în contextul în care în regiune se înregistrează vânt puternic și secetă. Peste două mii de pompieri intervin pentru stingerea acestui incendiu.

Surse alternative: BC Gov, CBC, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday