Nick Clegg, fost vicepremier al Marii Britanii, acum vicepreședinte pentru afaceri globale și comunicări la Facebook, a declarat că utilizatorii și-au exprimat dorința de a vedea mai mulți prieteni și mai puțină politică”. Vorbind în cadrul programului Meet The Press de la NBC News, Clegg a apărat, de asemenea, decizia platformei de socializare de a elimina unele măsuri de securitate după alegerile din 2020 din SUA. 

Potrivit fostului politician britanic, Facebook a impus o serie de măsuri de siguranță “excepționale” într-un moment “dur și polarizant” al alegerilor din SUA și al pandemiei și testează în continuare modalități prin care se poate reduce prezența politicii din experiența oamenilor pe Facebook”.

Ar fi neadevărat să spunem că am ridicat aceste măsuri imediat – de fapt, am păstrat marea majoritate chiar până la inaugurarea noului președinte al SUA. Dar merită să ne gândim cum ar fi să închidem toate autostrăzile dintr-un oraș din cauza unei probleme temporare unice într-un cartier.

Clegg a adăugat că unele dintre măsurile temporare pe care le-a luat Facebook, cum ar fi frânarea viralității unor videoclipuri, ar fi afectat și videoclipuri “perfect inocente”. Nu putem, ca și cum am avea o baghetă magică, să facem viața tuturor perfectă. Ce putem face este să ne îmbunătățim produsele, astfel încât acestea să fie la fel de sigure și la fel de plăcute de utilizat.”

Aceste declarații vin ca răspuns la acuzațiile lui Frances Haugen, fostă angajată și avertizor de integritate, care a dezvăluit că compania “ascunde intenționat de public informații vitale” și că își obține profiturile cu prețul siguranței noastre”. Fost manager de produs la Facebook, aceasta a oferit dovezi care i-au revoltat pe senatorii americani, cerând legiferarea activității platformelor de socializare și arătând că “lăsat singur, Facebook va continua să facă alegeri care să fie împotriva binelui public”.

Sursa: Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday