Următoarele 6-12 săptămâni vor fi cele mai grele din toată perioada pandemiei, potrivit doctorului Michael Osterhom, directorul Centrului de cercetare și politici privind bolile infecțioase de la Universitatea din Minnesota. „Vineri, am avut 70.000 de cazuri, bilanț asemănător cu cel mai mare număr pe care îl văzusem în iulie. Vom vedea cifre mult, mult mai mari”, avertizează el. 

Osterholm a declarat pentru Bussines Insider că unul dintre aspectele care a dus la o înrăutățire a bilanțului pandemiei a fost lipsa unei voci „principale” care să-i ghideze pe americani. Medicul este doar unul dintre epidemiologii care au avertizat luni de zile că pandemia COVID-19 se va agrava în lunile de toamnă și iarnă.

Michael Osterhom vorbește despre problemele de comunicare în discursul public privind COVID-19, care duc la neîncrederea populației în impactul masiv al virusului:  „Chiar și atunci când vor exista pe piață vaccinurile (nu mai devreme de al treilea trimestru al anului viitor), jumătate din populația SUA, în acest moment, este sceptică în ceea ce privește chiar administrarea acestora. Deci, ceea ce avem acum este o problemă majoră de comunicare a mesajelor privind pandemia și virusul”.

Business Insider precizează că avansul rapid al dezvoltării vaccinurilor împotriva COVID-19 a dus la îngrijorarea că acestea sunt grăbite în scopuri politice, în ciuda unui rar angajament comun survenit între producătorii de medicamente că se vor asigura că vaccinurile sunt dezvoltate în siguranță.

Sursă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday