Trump a făcut aceste afirmații în timpul unui miting din Texas, în care s-a plâns de acuzațiile penale cu care s-au confruntat cei care au atacat clădirea Capitoliului pentru a întrerupe numărarea voturilor Colegiului Electoral după ce a pierdut alegerile din 2020. 

Dacă voi candida și voi câștiga, îi vom trata pe acești oameni care au luat parte la evenimentele din 6 ianuarie în mod corect. Îi vom trata drept“, a spus Trump. “Și dacă au nevoie de grațiere, le vom acorda grațierea, pentru că sunt tratați atât de nedrept”.

Trump nu a spus în mod explicit că va candida pentru funcția de președinte în 2024, dar a afirmat că peste doi ani “Vom lua înapoi Casa Albă”.

Comentariile sale reflectă opinia din ce în ce mai populară în rândul republicanilor conform căreia atacatorii Capitoliului ar trebui iertați, iar evenimentele din acea zi ar trebui uitate. Unii dintre aliații lui Trump din Congres au pledat deja pentru grațierea acuzaților.

În același timp, comisia restrânsă a Camerei care investighează asediul din 6 ianuarie a emis zeci de citații către indivizi și organizații ca parte a anchetei sale și se așteaptă că în această vară să lanseze un raport intermediar al incidentului. Până acum, Departamentul de Justiție a acuzat peste 700 de persoane în legătură cu atacul asupra Capitoliului.

Trump a folosit discursul și pentru a critica investigațiile procurorilor din New York asupra afacerilor sale, cerând “cele mai mari proteste pe care le-am avut vreodată” dacă procurorii “vor face ceva greșit sau ilegal”. Fostul lider al SUA este bănuit că a modificat declarațiile fiscale ale imperiului său imobiliar pentru a lua împrumuturi și a plăti impozite mai mici.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday