Procurorul Letitia James, care anchetează afacerile fostului președinte, reiterează că este necesar ca Donald Trump, Donald Jr. și Ivanka trebuie să fie audiați în dosarul Organizației Trump: “Au fost implicați îndeaproape în tranzacții care nu reflectă valoarea reală a proprietăților, așa că nu vom tolera încercarea lor de a se sustrage din anchetă“. 

Procurorul a răspuns unei cereri de respingere a citațiilor, formulată de avocata familiei Trump care susține că James este influențată politic (este democrată) și, prin declarațiile sale, afectează drepturile familiei Trump. Prin avocată, Donald Trump a cerut măcar amânarea audierilor, până la finalizarea anchetei penale pe același subiect desfășurate de procurorul din Manhattan.

Biroul procurorului James a analizat rapoartele financiare și declarațiile de avere din 2004 până în 2020 și a observat discrepanțe între informațiile scrise și starea reală a imobilelor din proprietatea Organizației. În plus, procurorul mai suspectează că Trump și-a micșorat “pe hârtie” averea. Potrivit Biroului, Trump și asociații săi au furnizat date eronate sau incomplete băncilor sau companiilor de asigurări cu care au făcut afaceri. Astfel, ar fi obținut împrumuturi în condiții mai prielnice și avantaje fiscale frauduloase (au plătit impozite mai mici).

În acest dosar, au fost deja interogați un fost contabil al Organizației și un fost director general al Deutsche Bank, care a aranjat împrumuturi de sute de milioane de dolari. Potrivit procurorului general, Ivanka a avut o strânsă legătură cu reprezentanții Deutsche Bank, în timp ce Donald Jr. a certificat acuratețea situațiilor financiare întocmite din 2017 până în prezent.

Surse alternative: Washington Post, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday