Distribuirea și administrarea vaccinului pot începe în Statele Unite, pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, a afirmat Robert Redfield, directorul CDC. Vineri, Agenția Medicamentului a autorizat de urgență utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech, după presiuni politice extraordinare.

Pfizer a început duminică livrarea vaccinului în Statele Unite, iar primele injecții ar trebui să fie administrate începând de luni dimineața.

Moncef Slaoui, șeful echipei guvernului care se ocupă de problema vaccinului anticoronavirus în SUA, a felicitat duminică Pfizer și BioNTech pentru reușita lor: “Este o zi foarte bună pentru America și pentru lume”. Slaoui a îndemnat populația să se vaccineze: “Sperăm că acum, când toate datele sunt disponibile pentru a fi discutate în detaliu, oamenii își vor păstra mintea deschisă, vor asculta informațiile și vor conchide că acesta este un vaccin foarte eficient și sigur și, prin urmare, vor accepta să le fie administrat“.

Stephen Hahn, comisarul SUA pentru Administrația Alimentelor și Medicamentelor, a declarat că studii privitoare la eficacitatea vaccinului la copiii cu vârsta mai mică de 16 ani sunt în desfășurare, dar nu a putut să ofere un răspuns clar privind un posibil termen de finalizare al acestora. “Uneori există lacune în informații pe care trebuie să le completăm”, a afirmat Hahn.

Autoritățile se așteaptă ca SUA să atingă imunitatea colectivă în mai sau iunie.

Surse alternative: CNN, CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday