Potrivit furnizorului de date GasBuddy, citat de Financial Times, peste 40% din benzinăriile din Atlanta (Georgia) au rămas fără combustibil, peste 61% în Wilmington (Carolina de Nord) și 37% în Myrtle Beach (Carolina de Sud). Una din șapte benzinării din Carolina de Nord nu dispune de combustibil, fiind astfel cel mai afectat stat. De altfel guvernatorul a și decretat starea de urgență.

Deși autoritățile și liderii locali au cerut cetățenilor să își păstreze calmul, aceștia s-au grăbit către benzinării pentru a face plinul. De asemenea, Colonial Pipeline, care operează conducta de alimentare, a spus că activitatea acesteia va fi restabilită până la sfârșitul acestei săptămâni. 

Criza de combustibil din aceste zone vine pe fondul opririi activității celei mai mari conducte de combustibil din SUA, care alimentează tot estul țării. Conducta Colonial a fost închisă în urma unui atac cibernetic, venit din partea unui grup de hackeri, numit DarkSide. În încercarea de a restabili cât mai rapid activitatea conductei, guvernul SUA a decis, luni, acționarea “în condiții de urgență”, pentru a putea ridica limita numărului de ore pe care șoferii de camion le pot lucra zilnic, pentru a alimenta cu cisterne benzinăriile. 

Prețurile medii ale benzinei la nivel național au atins marți 2,99 dolari pe galon (0,65 euro pe litru), cel mai mare nivel din ultimii șapte ani.

Sursa: Financial Times.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday