”Bitcoin și celelalte monede digitale au adus noi metode de plată, dar au creat și motive de îngrijorare pentru protecția investitorilor, pe care noi trebuie să le gestionăm. Chiar dacă reglementarea oferită de SEC va fi sau nu benefică, este importantă”, a spus Gary Gensler, nominalizat de Biden să conducă agenția, în fața comisiei din Senat care i-a validat mandatul.

”Fiind creată de utilizatori, probabil că Bitcoin se sustrage de la valorile mobiliare, dar nu este și cazul monedelor create de companii”, spunea Gensler în 2018, referindu-se la Ethereum. 

Până în acest moment, Comisia pentru Bursă și Valori nu a luat măsuri specifice pentru reglementarea acestei piețe, despre cum monedele ar trebui tratate și înțelese de persoane și companii, atitudine criticată de unii experți. Jay Clayton, fostul șef SEC, a considerat că cele mai multe monede digitale intră sub incidența legilor în privința valorilor mobiliare.

Piața mondială de criptomonede este foarte volatilă, cu o valoare totală de peste 1.450 de miliarde de dolari, față de numai 200 de miliarde, în urmă cu doi ani, în baza statisticilor CoinMarketCap. Luna trecută, după ce Tesla a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și a anunțat că pe viitor va accepta plata în această monedă pentru mașini, valoarea Bitcoin a atins maxime istorice. Totuși, analiștii consultați de Financial Times consideră că exemplul său va fi greu de urmat, întrucât volatilitatea criptomonedelor le face ”periculoase” pentru investitori.

Sursa: Reuters

Foto: Unsplash/Bermix Studio

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday