Până în acest moment, și-au oprit activitatea 57 de echipe din diverse sporturi (baseball, tenis, golf și chiar fotbal) de la fiecare dintre cele 19 universități prezente în Division I (prima ligă a campionatelor universitare). De menționat însă că nicio echipă de basket nu a fost afectată de reducerile de costuri. 

Pentru americani, popularitatea campionatelor universitare este comparabilă cu cea a campionatelor profesioniste din Europa. De altfel, sportul universitar este urmărit la tv de milioane de telespectatori și reprezintă rampele de lansare pentru profesioniști din NBA, NFL, MLS, MLB. 

În mod obișnuit, meciurile din campionatele universitare generează suficiente venituri prin contractele de televiziune și vânzările de bilete, fără de care echipele nu ar putea să-și acopere cheltuielile. Există însă multe incertitudini legate de finanțarea universităților americane în general, după ce Administrația Trump a decis să retragă vizele pentru un milion de studenți străini care plăteau taxe anuale de 60 de mii de dolari fiecare și care își pot continua studiile doar online.

Reportaj integral Insider.com

Sursa foto: Unsplash/Riley McCullough

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday