Departamentul pentru Imigrații a anunțat recent că studenții care nu sunt americani vor fi nevoiți să părăsească țara dacă universitatea la care studiază va face doar cursuri online.

Astfel, un milion de studenți internaționali care studiază în SUA vor fi afectați de măsură, transmite CNN. Mai mult de jumătate din aceștia sunt asiatici, dintre care 370 de mii din China. Dacă aceștia nu acceptă să plece din țară de bunăvoie, vor fi deportați de către autoritățile americane. 

Mai multe universități americane, inclusiv Harvard, au anunțat deja că o parte din predarea lor va avea loc online, chiar și pentru studenții care locuiesc în campusul universitar. 

Măsura creează incertitudine pentru studenți, în condițiile în care taxele pentru un an universitar pot ajunge și la 60 de mii de dolari, iar cei mai mulți vor să se și integreze în societatea americană, nu doar să obțină o diplomă. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday