Medicamentul Regeneron este o combinație între doi anticorpi monoclonali, casirivimab și imdevimab, ce poate fi utilizat pentru tratarea Covid-19 în forma cu simptome ușoare și medii.

Astfel, medicamentul nu a fost autorizat pentru a fi utilizat la pacienții care sunt spitalizați sau care au nevoie de oxigen. El este recomandat pentru administrare imediat ce infectarea a fost depistată. Practic, are rolul de a ajuta pacienții să nu dezvolte forme grave ale bolii. 

Acești anticorpi monoclonali sunt realizați în laborator, artificial, și sunt similari proteinelor care atacă în mod specific coronavirusul. Înainte de autorizare, 799 de adulți au luat parte la testele clinice. “Autorizarea acestei terapii cu anticorpi poate permite pacienților să evite spitalizarea și să ușureze povara asupra sistemului medical”, a declarat un oficial al Administrației americane pentru Medicamente (FDA).

NY Times dezvăluia la finalul lunii octombrie că acest tratament administrat și lui Donald Trump a fost obținut din replicarea în laborator a unor țesuturi fetale, în urma unor cercetări care au durat zeci de ani. În 2019, administrația Trump a oprit finanțarea federală pentru cercetările de acest fel, considerând că, indiferent de avantajele științifice, recoltarea de țesut de la fetuși avortați încalcă demnitatea umană. 

Remdesivirul, un antiviral (și el administrat președintelui american), este de asemenea obținut din aceleași linii celulare. Vaccinurile dezvoltate de Moderna și AstraZeneca se bazează pe aceleași cercetări, iar Johnson&Johnson lucrează la vaccinul său tot integrând linii celulare obținute din țesutul fetal.

La începutul acestei luni, FDA a autorizat și medicamentul cu anticorpi dezvoltat de Eli Lilly.

Surse alternative: FDA, CNN, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday