Worldometers anunță deja depășirea pragului de 500 de mii de decese în SUA, în timp ce Universitatea John Hopkins, care va centraliza datele venite din unele state în cursul zilei de luni, anunța duminică 498.897 de decese, ceea ce înseamnă că la un ritm cuprins între 1.200 și 2.000 de decese pe zi, pragul va fi depășit oficial luni sau marți.

Prezent la CNN în acest weekend, doctorul Anthony Fauci, epidemiologul șef al SUA a declarat că Este ceva cu care nu ne-am mai confruntat în ultimii peste o sută de ani, de la Gripa Spaniolă din 1918. Este o situație groaznică aceasta prin care am trecut și prin care încă trecem.” Fauci a mai spus că este posibil ca regulile actuale privind obligativitatea purtării măștii pentru americani să fie menținute și în 2022, chiar dacă situația se îmbunătățește, datorită vaccinării.

Recent, Universitatea din Washington a estimat că, în ciuda începerii vaccinării, numărul deceselor din SUA va atinge până în luna iunie 590 de mii, depășind astfel numărul victimelor americane din cel de-al Doilea Război Mondial. 

Ultima sută de mii de decese s-a înregistrat în doar o lună, în condițiile în care a durat 13 săptămâni ca numărul deceselor să urce de la 200 de mii la 300 de mii. Bilanțul de 400 de mii de decese a fost atins exact în ultima zi a mandatului lui Donald Trump, pe 20 ianuarie. Un studiu recent a arătat că speranța de viață în SUA a scăzut în medie cu peste un an în 2020, fiind cel mai mare declin din ultimii 40 de ani. 

Până acum, 43 de milioane de persoane din SUA au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID, conform Reuters. Deși au cele mai multe decese din lume (peste 20% din cele 2,4 milioane înregistrate la nivel mondial), raportat la populație SUA sunt depășite de Cehia și Slovenia în clasamentul mondial al deceselor provocate de pandemie.

România, care se apropie de pragul de 20 de mii de decese asociate coronavirusului, este pe locul 23 la nivel mondial după numărul total de decese, și pe locul 52, după numărul de decese la un milion de locuitori.

Foto: Pixabay/ Leo2014

Sursă alternativă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday