Un oficial al administrației americane a declarat, sâmbătă, că Statele Unite și aliații săi sunt pregătiți să discute cu Rusia despre problema Ucrainei și posibilitatea ca fiecare parte să restricționeze și plasarea de rachete în regiune, fără a defini exact ce înseamănă acest lucru.

Rusia a cerut NATO să nu mai suplimenteze fără acordul său trupele și tehnica militară din statele membre nou acceptate după 1997. Oficialul administrației Biden a declarat însă că, în cadrul discuțiilor ce urmează să înceapă luni la Geneva,  Statele Unite nu sunt dispuse să discute limitele desfășurării trupelor americane sau poziția forțelor SUA în țările NATO din regiune.

Ieri, secretearul general al NATO a dat asigurări privind securitatea statelor membre NATO și a respins ferm pretențiile Rusiei, menționând că “trebuie să fim pregătiți și pentru un eșec al diplomației”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday