Richard Moore, șeful MI6, denumește misiunea ”spionajul verde. Când oamenii își asumă angajamente, este de datoria noastră să ne asigurăm că se țin de cuvânt. Cum se spune <<Crede, dar și verifică>>. Încălzirea globală este cel mai important punct de pe agenda politicii externe a fiecărei țări și a planetei”.

Declarația sa vine la trei zile după începerea lucrărilor în cadrul summit-ului pentru climă, deschis de președintele american Biden și la care au participat 40 de lideri de stat. Totodată, Moore subliniază preocuparea Marii Britanii în privința problemei climatice, cu șapte luni înainte ca țara să găzduiască un alt summit dedicat, la Glasgow.

La summit-ul de zilele trecute, liderii țărilor participante și-au anunțat țintele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în următorul deceniu, iar președintele american Joe Biden a atras atenția că ”acești zece ani sunt decisivi pentru eforturile noastre”. Totodată, au discutat și au subliniat și că în tranziția către energia și tehnologia ”verde” mai este un aspect pozitivă, anume crearea unor noi locuri de muncă.

SUA, UE și Japonia s-au angajat să reducă la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030, Marea Britanie să le reducă cu circa 78%, iar Rusia că ”va produce mai puține emisii decât Uniune Europeană”.

Sursa: Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday