Ținta asumată de Biden dublează astfel obiectivul asumat de Obama în 2015, când SUA au aderat la Acordul Climatic de la Paris. Biden speră să ofere un exemplu altor economii mari, cum ar fi China și India. De atlfel, premierul japonez Yoshide Suga, a anunțat deja că și țara sa vrea să își înjumătățească nivelul emisiilor, dar față de nivelul din 2013.

Mass-media rusă a scris că președintele Vladimir Putin se va angaja ca țara sa atingă un nivel al emisiilor de gaze cu efect de seră mai mic decât al țărilor UE, tot până în 2030. Spre comparație, UE vrea să-și înjumătățească nivelul emisiilor, iar Marea Britanie să le reducă cu trei sferturi.

În ciuda tensiunilor dintre SUA și Rusia, președintele rus Vladimir Putin a confirmat că va participa la adunarea celor 40 de lideri, care va fi dublat de o altă întâlnire în noiembrie, la Glasgow. Printre participanți se mai află președintele francez Emmanuel Macron, premierul britanic Boris Johnson, premierul canadian Justin Trudeau, președintele chinez Xi Jinping, cancelarul german Angela Merkel, premierul australian Scott Morrison, președintele brazilian Jair Bolsonaro, președintele sud-african Cyril Ramaphosa sau secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Activista de mediu Greta Thunberg a criticat liderii lumii, transmițând în această dimineață cănu este suficient și nu putem fi mulțumiți cu  ceva mai mult decât nimic”. 

Surse alternative: BBC, CNN, Sky News.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday