Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a anunțat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că PSD ia în calcul suspendarea președintelui Iohannis, după ce acesta a refuzat în CSAT propunerea ministrului Apărării de a numi un alt șef de Stat Major al Armatei. După ședința CSAT, Viorica Dăncilă a anunțat că președintele a informat-o că nu va da curs propunerilor pentru ministerul Dezvoltării și ministerul Transporturilor și l-a acuzat că dorește blocarea Guvernului.

Ștefănescu susține că prin aceste acțiuni președintele Iohannis transmite un mesaj, si anume că vrea să fie suspendat.

Principalele declarații ale lui Codrin Ștefănescu:

Conform legii, propunerea vine din partea ministrului Apărării. În cadrul NATO, lumea cere deja lămuriri. Iohannis în ultima perioadă încalcă tot. Este nesupunere constituțională. Făcând toate acestea deliberat, ne transmite un mesaj: Suspendați-mă.

Nu distrugi tot interesul național pentru tine. Avem acum un plan și vreau să vă spun că vom discuta și în această seară. Am înțeles că Iohannis se crede deasupra legii și se crede protejat. În situația în care mai sunt câteva zile până la președinție și nu avem doi miniștri numiți. În timpul acesta, Iohannis vrea să publice în Monitorul Oficial un decret nelegal. Trebuie și noi să luăm o decizie în sensul ăsta.

(aveți o ședință de urgență?) Vorbim pe telefon de câteva ore. Mulți colegi sunt plecați. Ținem legătura și o să ajungem la o soluție comună. Nu mai e vorba despre Guvern și Coaliție, e vorba despre țară.

(cât de repede ați putea lua o astfel de decizie – de suspendare?) Suntem nevoiți să o luăm în calcul. Vom discuta și cu domnul Tăriceanu. E mare presiunea din partea cetățenilor. Ne sună și din diverse județe. Lumea este siderată de ce se întâmplă. Azi, cel târziu mâine vom discuta cu domnul Tăriceanu despre asta.

Noi la Consiliul Național am luat o decizie, și anume că foarte urgent vor fi făcute niște documente prin care vom deschide o cerere privind trădarea de țară, cu foarte multe argumente. Este deja un text făcut de juriști. Acum s-au strâns mai multe motive, dar de azi începând e clar pentru toți că e împotriva națiunii ceea ce face Iohannis. Încalcă tot.

Nu-i de joacă absolut deloc. Ceea ce face doar un dușman al națiunii putea să facă. Nu are nicio logică. Nici măcar chestia asta prin care se cere suspendat. Ce câștigi prin treaba asta și ce câștigă România? Cine te învață să faci mizeriile astea? Cine îți bagă în cap prostiile astea? Evident că avem niște bănuieli.

Ce spunea aseară Liviu Dragnea: Klaus Iohannis este o păpușă în mâna unui păpușar, este un agent electoral al statului paralel, un pion manevrat de altcineva.

Cu Liviu Dragnea am vorbit astăzi. Nu pot să vă spun public ce, pentru că nu am încheiat discuțiile. Suntem copleșiți de ce s-a întâmplat astăzi.

Nu ne-a trecut prin cap niciunuia dintre noi că poate să se întâmple așa ceva. Cum să-ți treacă prin cap că președintele unei țări își blochează propria țară?

Ai niște legi și legile îți dau garanția că un om într-o astfel de funcție nu poate să o ia razna. Este ilogic.

(este Liviu Dragnea acolo, va fi ședință la sediu?) O să ne vedem și în seara asta și mâine. Vom ține legătura telefonic cu cei care nu sunt.

(puteți lua această decizie în weekend?) Peste câteva zile suntem oficial la președinția rotativă, avem doi miniștri nenumiți și doi demisionari. Lui Iohannis nici măcar nu-i pasă.

Avem o situație legată de noul șef al Armatei Române și trebuie să dăm niște răspunsuri aliaților noștri.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday