Klaus Iohannis a susținut scurte declarații la finalul ședinței CSAT care e început la ora 12:00 la Palatul Cotroceni, cu scopul de a analiza solicitările ministrului Apărării referitoare la ocuparea unor posturi în conducerea Armatei României. Între propuneri se afla și Dumitru Scarlat, pentru șefia Statului Major.

Președintele a spus că CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării și că a decis prelungirea mandatului de șef al Armatei pentru generalul Ciucă. În decretul semnat de Iohannis se precizează că mandatul a fost prelungit cu un an.

,,O situație foarte neplăcută care arată o dată în plus că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării. În situația în care am ajuns practic nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef al Armatei.

Mandatul generalului Ciucă se termină pe 31 decembrie. România nu poate să rămână fără șef al Armatei. Această situație generată de incompletența PSD-ului trebuie rezolvată. După ședința CSAT am luat decizia și am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul de șef al Armatei pentru generalul Ciucă.

Un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase, bine ar fi fost ca această chestiune să aibă mai repede rezolvare. În continuare cred că Armata trebuie să știe cine și cum o conduce”, a mai precizat președintele Iohannis.

Ministrul Apărării a declarat la scurt timp că ,,președintele nu a avut argumente”: ,,Propunerile au fost respinse. Domnul președinte ne-a obișnuit cu acest mod. Ca și ministru al Apărării, am făcut propunerea ca domnul Scarlat să fie noul șef al statului major al Apărării. Trebuia să fie șef de categorie de forță. Președintele nu a avut argumente. Doar că nu sunt legale, fără să spună de ce. Sunt foarte curios cum a prelungit mandatul domnului Ciucă, pentru că și această propunere se face de ministrul Apărării

Vreau să se verifice pe ce bază ar fi putut semna un astfel de decret, în condițiile în care nu are nici avizul primului ministru”.

Ieri, premierul Viorica Dăncilă declara într-o discuție informală cu presa căvrea să aibă o discuţie cu Klaus Iohannis pe mai multe teme de interes major, între care și remanierea miniştrilor. Premierul spunea că până la 1 ianuarie vrea să aibă miniştrii plini la Dezvoltare și Transporturi. Iohannis nu a comentat acest subiect.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday