NASDAQ a scăzut cu până la -4%, iar bursa de la New York cu -2%. Indicele european Stoxx Europe 600 a încheiat cu un declin de -3,8%: bursa londoneză a pierdut -2,68%; cea de la Frankfurt aproape -3,84%, iar cea de la Paris aproape -4%.

În acest moment, țițeiul european Brent pierde -1,6% (o valoare de 85,6 dolari pe baril), iar West Texas -2,1% (83,3 dolari pe baril). Săptămâna trecută, cotațiile atingeau maximul ultimilor șapte ani.

Forțele NATO au anunțat deja suplimentarea efectivelor militare în Europa de Est, iar premierul britanic a avertizat Rusia că invadarea Ucrainei ar fi dureroasă pentru ruși. De la ora 22, președintele american, liderii UE, premierul Johnson și secretarul general al NATO se întâlnesc, în format de videoconferință, pentru a analiza situația de la granița Ucrainei cu Rusia.

Totodată, investitorii au perspective negative și asupra politicii monetare care urmează să fie anunțată săptămâna aceasta de Rezerva Federală a SUA, pentru a ține sub control inflația.

Sursă alternativă: Reuters, OilPrice.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday