Astăzi, ambasadorul SUA John Sullivan a fost chemat la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost înmânată o notă de protest în legătură cu declarațiile inacceptabile recente ale șefului Casei Albe, Joe Biden, la adresa președintelui Rusiei”, a transmis Ministerul rus de Externe.

Asemenea afirmații din partea președintelui SUA, nejustificate din partea unui om de stat de rang atât de înalt, duc relațiile ruso-americane pe punctul de a fi rupte”, a mai transmis ministerul, referindu-se la declarația de săptămâna trecută a lui Joe Biden. Președintele american a afirmat despre Vladimir Putin că este “un criminal de război” și un “dictator criminal” pentru că a decis să trimită zeci de mii de soldați în Ucraina.

Anterior, Kremlinul a descris comentariile președintelui Joe Biden la adresa omologului său rus drept “insulte personale”. De asemenea, guvernul de la Moscova i-a reamintit ambasadorului SUA că orice acțiune ostilă împotriva Rusiei “va fi întâmpinată cu un răspuns ferm și decisiv”

Ruperea relațiilor diplomatice este considerată de unii analiști, în general, ca fiind un posibil punct înaintea unui conflict militar, însă nu este clar ce urmări ar avea în acest moment o astfel de decizie din partea Moscovei. Actul ruperii relațiilor diplomatice are caracter temporar, nu definitiv, deoarece se poate reveni oricând asupra acestuia.

Surse: Reuters, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday