Acuzațiile făcute de către președintele american Joe Biden în cadrul unui eveniment de Ziua Sfântului Patrick, sărbătoare irlandeză populară în SUA, vin la doar o zi după ce liderul SUA l-a numit pe Vladimir Putin “criminal de război”. 

Vorbind despre Irlanda, care a luat măsuri în fața agresiunii rusești, președintele Biden a spus că “Putin plătește un preț mare pentru agresiunea sa, iar Irlanda face parte din motivul pentru care sancțiunile față de Rusia cresc atât de mult”.

Președintele a făcut referire, de asemenea, la viitoarea convorbire telefonică de vineri cu președintele chinez Xi Jinping, spunând că “Xi nu crede că democrația poate fi susținută în secolul 21”. Tot joi, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că Joe Biden îi va atrage atenția omologului său chinez să nu sprijine Rusia în privința invaziei, inclusiv prin trimiterea de ajutor militar.

Blinken a adăugat că este de acord cu remarcile președintelui Biden conform cărora Vladimir Putin este un “criminal de război”, deoarece forțele ruse continuă să atace zonele civile din Ucraina.

Forțele ruse și-au intensificat bombardamentele cu scopul de a încălca voința poporului. Ieri, președintele Biden a spus că, în opinia sa, crime de război au fost comise în Ucraina. Personal, sunt de acord. A viza în mod intenționat civilii este o crimă de război. Consecințele războiului de la Moscova sunt resimțite în întreaga lume, a spus Blinken.

Secretarul a continuat prin a aminti că experții americani sunt în proces de documentare și evaluare a potențialelor crime de război din Ucraina. “Ne vom asigura că descoperirile noastre ajută eforturile internaționale de investigare a crimelor de război și de a-i trage la răspundere pe cei responsabili”.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday