Trei mii de soldați ruși au început marți exerciții cu muniție reală în vestul Rusiei, inclusiv în zone apropiate de Ucraina, potrivit agenției de presă Interfax, citată de Reuters, la o zi după ce Rusia și Statele Unite au purtat discuții cu privire la cererile de garanții de securitate ale Moscovei, pentru detensionarea situației geopolitice. Kremlinul a declarat marți că nu are motive de optimism cu privire la o posibilă înțelegere.

Potrivit presei, exercițiile vor avea loc în regiunea Smolensk, lângă granița cu Belarus, și în regiunile Voronezh, Belgorod și Bryansk, în apropiere de Ucraina. În afară de muniția reală, exercițiile includ tehnică de luptă precum vehicule de infanterie BMP-2 și tancuri T-72B3, care vor fi utilizate pentru simularea atacurilor cu vehicule blindate și arme de foc asupra unor ținte aflate la distanțe mari, de până la 1.200 de metri.

Luni, după prima zi de discuții dintre Rusia și SUA, ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov a declarat că “nu avem planuri să atacăm Ucraina”. Săptămâna aceasta sunt programate și alte discuții între Rusia și delegațiile NATO și ale Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Sursă: Reuters.

Sursă foto: Viktor Karasev | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday