Testul trebuie să fie făcut cu maxim 72 de ore înainte. Ideea a fost dezbătută în cadrul unui grup de lucru pentru coronavirus, dar Casa Albă nu a anunțat deocamdată nimic oficial. 

Anterior, companiile aeriene care operau zboruri de la Londra spre Aeroportul Internațional John F. Kennedy au fost de acord, în mod voluntar, cu o cerere din partea guvernatorului New York, Andrew Cuomo, de a le permite zborul doar pentru pasagerii cu rezultate negative. British Airways, Delta Air Lines și Virgin Atlantic au declarat că vor începe verificarea pasagerilor pe aceste rute săptămâna aceasta.

Marii transportatori transatlantici, care au redus drastic zborurile în timpul pandemiei, au implementat un proiect de testare pilot între unele orașe din SUA și Europa ca o modalitate de a crea „coridoare de călătorie” sigure. 

Amintim că în Marea Britanie a fost detectată o nouă tulpină de coronavirus, “tulpina englezească” (cu denumirea sa științifică B.1.1.7), iar singurul lucru dovedit este că aceasta a devenit rapid predominantă în sudul și estul Angliei, mai ales în Londra. 

Cercetătorii înclină să creadă că această nouă tulpină este mai virală, dar singura dovadă în acest sens este statistica londoneză. BBC observă însă și faptul că Londra a fost până de curând în nivelul doi de restricții, mai relaxat, ceea ce ar putea explica răspândirea rapidă a noii tulpini, fără ca aceasta să fie neapărat mai virală. Mutații ale virusurilor au loc tot timpul, la fel și înlocuirea prevalenței unei tulpini cu o alta. O sinteză completă poate fi citită aici. 

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday