Trei oficiali americani au declarat pentru Reuters că indicatori concreți, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Rusia este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru. 

Pentagonul a declarat anterior că Rusia a trimis “suport medical” ca parte a mobilizării trupelor sale, dar a afirmat că asta nu garantează că va avea loc un atac, deși nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve”, potrivit fostului comandant al trupelor SUA în Europa, Ben Hodges.

Ulterior, doi dintre oficialii americani au spus că proviziile de sânge s-au făcut în ultimele săptămâni, iar acest detaliu, dezvăluit de Reuters, este unul cheie în determinarea intențiilor Moscovei și al stadiului pregătirilor sale.

Oficialii ruși au negat în mod repetat intenția de a invada Ucraina, dar au exprimat totodată că se simt amenințati de legăturile tot mai strânse ale Kievului cu Occidentul.  În acest sens, Putin a declarat vineri că Statele Unite și NATO nu au răspunsul principalele îngrijorări de securitate ale Rusiei, dar că Moscova este pregătită să continue dialogul cu Occidentul.

Sursă: Reuters

Sursă foto: Joyfull / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday