Reuters citează mai multe surse din CDU care au asistat la discuția în care cancelarul german le-a mai spus parlamentarilor că ”nu ne putem permite urcușuri și coborâșuri”, sugerând că orice întoarcere la viața normală trebuie să se facă cu atenție, pentru a evita o reintroducere a restricțiilor mai târziu.

Cancelarul german planifică o creștere a capacității de testare și o mai mare disponibilitate a testelor rapide, de ieri fiind redeschise școlile primare și grădinițele în zece din cele 16 landuri, după mai mult de două luni de carantină strictă. 

Institutul Robert Koch a raportat tot ieri o rată de infectare de 61 de cazuri la o sută de mii de locuitori, în ușoară creștere față de zilele anterioare. Totodată, valoarea indicelui de transmitere R a atins 1,07 duminică după-amiază, cel mai înalt nivel din ultimele săptămâni (peste 1, acesta indică creșterea răspândirii virusului).

Germania a adoptat măsuri stricte la sfârșitul anului trecut și le-a prelungite până pe 7 martie, în încercarea de a limita numărul infectărilor. Închiderea tuturor activităților neesențiale și introducerea controalelor la frontiera cu Austria și Cehia, unde au existat focare legate de o variantă mai infecțioasă a virusului, au ajutat Germania să reducă numărul cazurilor zilnice, însă campania lentă de vaccinare și riscul unor focare majore de variante cu răspândire rapidă, deja identificate în țară, ar putea îngreuna orice reducere a restricțiilor.

Sursa: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday