Decizia de redeschidere a școlilor pentru copiii din ciclul primar a fost luată ca urmare a scăderii ratei de infectare, însă în ultimele zile tendința s-a inversat pe măsură ce variantele mai contagioase ale coronavirusului s-au răspândit în Germania. După o scădere ușoară în timpul carantinei, Institutul Robert Koch a raportat azi o rată de infectare de 61 de cazuri la o sută de mii de locuitori, în creștere de la 60,2 duminică și 57,7 sâmbătă. Totodată, valoarea indicelui de transmitere R a atins 1,07 duminică după-amiază, cel mai înalt nivel din ultimele săptămâni.

Autoritățile au indicat în mod repetat o rată de incidență maximă de 50 de cazuri la o sută de mii de locuitori ca țintă pentru relaxarea restricțiilor. Cu toate acestea, școlile din 10 dintre cele 16 landuri federale ale Germaniei au reluat cursurile.

În aceste condiții politicienii solicită guvernului federal să modifice ordonanța care reglementează vaccinarea, astfel încât profesorii și educatorii să poată fi vaccinați mai devreme decât era planificat, cu dozele neutilizate. Cadrele didactice din grădinițe și școli primare se află, conform reglementărilor actuale privind vaccinarea, în cel de-al treilea grup prioritar. 

”Dacă un număr mare de profesori și de îngrijitori ar fi protejați prin vaccinare, acest lucru i-ar ajuta să poată preda în școli și grădinițe”, a spus ministrul Educației, Anja Karliczek.

Ministrul Sănătății din Baden-Württemberg, Manfred Lucha, a anunțat că landul său este gata să vaccineze personalul didactic începând de azi. “Am decis acum că vom vaccina educatorii și profesorii, că vom da acum un exemplu cu vaccinul AstraZeneca, pe care îl avem disponibil în cantități mari”, a spus el.

Între timp, sindicatele profesorilor critică decizia de redeschidere a școlilor spunând că autoritățile își asumă ”un risc ridicat pentru sănătatea profesorilor, a elevilor și a părinților lor”.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday