Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au anunțat că votul de învestitură al Cabinetului Cîțu va avea loc miercuri, după ce s-au consultat cu Președintele.

UPDATE: Președintele a semnat decretul de desemnare a lui Florin Cîțu în calitate de candidat în funcția de premier, la scurt timp după anunț.

Principalele declarații:

Klaus Iohannis

Am avut o nouă rundă de consultări. Săptămâna trecută, după prima rundă, am spus că e nevoie de încă câteva zile. Lucrurile s-au cristalizat. Între timp o coaliție PNL-USR PLUS-UDMR a fost formalizată.

A dovedit majoritatea în Parlament. Astăzi, liderii formațiunilor s-au prezentat împreună și au propus un candidat pentru poziția de premier.

Așadar, luând în considerare toate acestea am decis să-l desemnez pe domnul Florin Cîțu pentru poziția de premier.

Florin Cîțu
Mulțumesc pentru încredere! Vreau să-i asigur pe români că știu perioada dificilă prin care trece țara și voi face tot ce e posibil pentru o guvernare stabilă.

România trece printr-o criză dublă, de sănătate și economia. E rolul acestui Guvern să reașezăm economia pe picioare. Vin în față cu o echipă de profesioniști. Fiecare minister va avea obiective clare, ce vor fi monitorizate trimestrial.

Nu în ultimul rând, vă asigur de un parteneriat transparent și onest, fiindcă avem ca obiectiv dezvoltarea României.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday