Liderii celor trei partide au susținut o scurtă declarație de presă la puțin după consultările cu președintele Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Principalele declarații:

Ludovic Orban:

  • Am luat decizia de a merge împreună pentru că am decis, de la alegeri, să formăm o coaliție care să ofere într-un timp scurt un guvern capabil. I-am prezentat președintelui acordul de coaliție. Așteptăm decizia sa și suntem pregătiți de demararea procedurilor de învestire a guvernului, în cel mai scurt timp.

Dacian Cioloș:

  • L-am informat pe președinte că avem un program de guvernare, că l-am ales pe Florin Cîțu. I-am propus să lucrăm în parteneriat cu dânsul, pentru că România are nevoie de foarte multe reforme. 
  • Suntem gata să începem, e o echipă care s-a sudat în aceste zile în care am avut discuții intense. 
  • Cred că începem cu dreptul și construim, de azi, un parteneriat între guvern, parlament și președinție.

Dan Barna:

  • I-am spus președintelui că suntem o coaliție responsabilă, nu una rezultată dintr-un entuziasm. I-am transmis că dincolo de programul de guvernare, mai așteptăm sprijinul său ca unele reforme necesare, dar neprezentate explicit în program, să fie realizate.

Kelemen Hunor:

  • Am transmis președintelui intenția noastră de a conlucra pentru patru ani de zile. Avem o responsabilitate uriașă, dar avem o experiență de a lucra în echipă. Sunt convins că această colaborare va fi un lucru bun pentru România. Sunt convins că mâine seară, după votul parlamentului, vom avea un guvern nou și vom începe imediat munca.

Florin Cîțu:

  • În acest moment dificil, sunt gata să-mi asum guvernarea. Am prezentat și cum văd lucrurile de după votul de mâine. Am discutat și despre calendarul pentru bugetul de anul viitor. Le mulțumesc președinților din coaliție pentru încredere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday