Klaus Iohannis a invitat partidele politice la consultări, miercuri, pe tema legislației din domeniul justiției.

Comunicatul Administrației Prezidențiale:

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 22 octombrie a.c., o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislației din domeniul justiției.

Programul consultărilor va fi următorul:

Miercuri, 24 octombrie 2018

  • Ora 15:00 – Partidul Social Democrat (PSD)
  • Ora 15:30 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
  • Ora 16:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
  • Ora 16:30 – Uniunea Salvați România (USR);
  • Ora 17:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
  • Ora 17:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
  • Ora 18:00 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Fiecare delegaţie poate fi formată din maximum 5 persoane”.

Reamintim că vineri, Comisia de la Veneția s-a reunit în ședință plenară pentru a discuta despre modificare Legilor Justiției și Codurilor Penale din România. Experții Comisiei au criticat dur Legile Justiției și au solicitat autorităților române să repună toate amendamentele aduse Codurilor Penale într-o dezbatere reală.

În urma criticilor Comisiei de la Veneția, președintele Iohannis i-a cerut ministrului Justiției să demisioneze din funcție. Klaus Iohannis l-a acuzat pe Tudorel Toader de comportament iresponsabil, susținând că și-a compromis credibilitatea.

Guvernul a adoptat luni o ordonanță de urgență care introduce noi condiții pentru ca procurorii DNA să poată fi numiți în funcție. A fost mărită condiția de vechime de la opt la zece ani iar în loc de interviu, procurorii trebuie să fie numiți pe baza unui concurs, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday