“Președintele României a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloș”, informează Administrația Prezidențială, care adaugă că Iohannis a convocat noi consultări cu partidele, joi de la ora 11.

Președintele Iohannis este așteptat să facă o nouă nominalizare tot mâine, întrucât în perioada 21-22 octombrie participă și la reuniunea Consiliului European. Nu este exclus ca Iohannis să îl nominalizeze tot pe Florin Cîțu să formeze noul guvern.

Amintim că pe 5 octombrie Guvernul Cîțu a fost demis de parlament prin moțiune de cenzură, moment după care Iohannis a convocat primele consultări cu partidele politice parlamentare. Pe 11 octombrie, după consultări, Iohannis anunța că l-a desemnat pe Dacian Cioloș, președintele USR, să încerce să formeze o majoritate parlamentară și să conducă noul guvern. Cabinetul Cioloș a primit, în ședința de astăzi a parlamentului, numai 88 de voturi “pentru”, față de 234 necesare pentru a fi învestit.

După votul din plen, Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat deschiderea discuțiilor pentru formarea unui guvern în jurul PNL cu toate formațiunile politice, cu excepția AUR, declarație care sugerează o prioritizare a PSD la discuțiile pentru formarea noului guvern. În schimb, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a cerut ca “toți președinții de partide să se întâlnească și să stabilească o strategie comună.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday