Deși a mai declarat anterior că va discuta cu toate forțele politice, cu excepția AUR, președintele PNL își nuanțează acum poziția, precizând că vrea crearea rapidă a unei majorități parlamentare și că va acționa “fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului”. În configurația politică a Parlamentului PSD are cele mai multe voturi, mai multe decât PNL. Totuși, liderii PSD au respins în toate ocaziile formarea unei majorități cu PNL sau susținerea unui guvern minioritar al acestuia.

Totuși și liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a mai nuanțat poziția, în dezbaterile de astăzi din Plenul Camerelor Reunite, declarând că “imediat după ședință, toți președinții de partide ar trebui să se întâlnească și să stabilească o strategie comună.”

Postarea integrală a lui Florin Cîțu, pe Facebook, imediat după tentativa eșuată a lui Dacian Cioloș de a obține o majoritate în parlament:

“Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.
Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infectări și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice.

România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare.

PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday