Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va refuza din nou săptămâna aceasta propunerile de miniștri făcute de premierul Viorica Dăncilă la finalul săptămânii trecute, respectiv pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării şi Mircea Drăghici la ministerul Transporturilor.

„Nu am primit niciun fel de alte propuneri și discuțiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri. Rezolvarea este foarte simplă. Partea guvernamentală nu are decât să citească legislația invocată de mine, iar PSD să vină cu niște propuneri care mă conving că ministerele vor fi bine conduse. Sunt motivele invocate în scrisoare. Vă rog să o studiați.

Rezolvarea este cât se poate de simplă. Guvernul trebuie să îndeplinească condițiile, adică să prezinte actele celor niminalizați în conformitate cu legislația în vigoare, iar PSD să vină cu propuneri care mă conving că ministerele vor fi bine conduse.”, a spus Iohannis.

Despre numirea Adinei Florea la conducerea DNA, propusă de ministrul Justiției pentru a treia oară să ocupe funcția, președintele a spus că „documentele sunt în analiză și vor primi într-un termen adecvat un răspuns.”

Întrebat dacă mai are vreun motiv să respingă această propunere, președintele a spus că „dosarele sunt în studiu.”

Despre discuțiile pe care le-a purtat cu Opoziția, președintele a spus:

Obișnuiesc să discut cu politicieni și vor continua discuțiile. Vă amintiți că am provenit din PNL, unde am fost președinte și în mod evident voi colabora pentru pregătirea campaniei cu PNL-ul, așa cum se cuvinte. Lupta pe care o duce Opoziția cu putere este una legitimă și sper că va fi încununată de succes. Cred că este foarte bine să-și prezinte fiecare oferta electorală. Sigur că e bine să avem candidați. De asta ne-am luptat în decembrie 89.”

Despre șeful Statului Major: „Am văzut că e foarte vocal acest ministru care nu a fost capabil să vină cu o propunere legală. Propunerea pe care a făcut-o ministrul Apărării nu a fost legală, pentru că a propus o persoană pentru două funcții în aceeași ședință. A doua chestiune pe care omite să o spună acest ministru pesedist este că nu a avut o propunere pentru șeful Armatei.

Decizia pe care am luat-o atunci a fost singura posibilă și corectă, de a prelungi mandatul șefului Armatei în funcție. Sigur, PSD-ul este foarte supărat și ministrul la fel, că nu i-a ieșit jocul. Propunerea lui a fost nelegală, chiar o propunere pentru șeful Armatei a lipsit. Faptul că se adresează în contencios mi se pare un demers inoportun, riscant, generalul Ciucă este o persoană foarte respectată.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday