Tudorel Toader a anunțat pe pagina de Facebook că a transmis astăzi către Klaus Iohannis adeverințele din care rezultă că cei cinci candidați la funcții de conducere din cadrul Ministerului Public, inclusiv Adina Florea, îndeplinesc cerințele legale. Îi solicită președintelui “să își reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente”.

Postarea integrală: 

Din categoria “Să citim până/poate înțelegem !

Președintele României a respins cele 5 propuneri de numire în diferitele funcții de conducere, din cadrul Ministerului public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinței de la CNSAS, din care să rezulte lipsa “calității” de colaborator.
Pe 27 decembrie 2018, am revenit către președintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.
La rândul său, președintele a revenit, reiterând așa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constând în aceea că “…în continuare, documentația transmisă nu conține dovada care să ateste îndeplinirea condiției prevăzute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 și nici să nu fi colaborat cu acestea”.
Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis către secția de procurori din CSM, adeverințele din care rezultă îndeplinirea cerinței legale de către fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverințe au fost transmise către MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019.
Astăzi, 10 ianuarie 2019, în urmă cu câteva minute, am transmis către președinte respectivele adeverințe din care rezultă îndeplinirea cerințelor legale privind propunerile formulate, solicitând să își reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente.

„Retrimit la Cotroceni cele 5 solicitări. Îi voi trimite președintelui Klaus Iohannis și adeverințele CNSAS din care rezultă că niciuna dintre candidate nu a făcut poliție politică”, a spus Tudorel Toader joi, conform Digi 24.

Tot joi, șase membri ai CNSAS l-au acuzat pe președintele instituției, Constantin Buchet, că s-a antepronunțat atunci când a transmis CSM că Adina Florea nu a fost colaborator al Securității.

Amintim că ieri, Președintele Iohannis a respins cea de a doua propunere de numire a Adinei Florea la conducerea DNA, afirmând: Nu există dovada că nu a colaborat și nu a făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday