Prefectul Capitalei sugerează că ministrul Carmen Dan minte în legătură cu intervenția jandarmilor  la protestul din 10 august. Speranța Cliseru spune că nu a avut nicio implicare în evenimente.

Un cetățean a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare cu prefectul Capitalei, Speranța Cliseru, pe care o abordează pe o terasă din Centrul Capitalei. Acesta îi reproșează că șoferul ei a parcat pe trecerea de pietoni și că iese în public după evenimentele din 10 august, când jandarmii au reprimat violent protestul Diasporei. Cetățeanul îi mai cere prefectului să spună ce rol a jucat în timpul manifestanților și să explice dacă ministrul Carmen Dan minte, iar prefectul îi răspunde de mai multe ori că „asta am spus”.

UPDATE: Digi24 anunță că Prefectul Capitalei a decis să depună o plângere penală pentru amenințare și ultraj împotriva bărbatului, dar și o acțiune în răspundere civilă delictuală pentru atacul adus reputației sale.

https://www.facebook.com/100014896816341/videos/459031917936698/?id=100014896816341

Dialogul integral:

– Ce căutați în public, doamna Cliseru? Ar trebui să stați ascunsă după 10 august. Ascunsă ar trebui să stați. Vedeți că șoferul dvs a parcat pe trecerea de pietoni, la Grădina Icoanei, acolo. Refuză să mute mașina.  Chem poliția sau ce facem, îi dumneavoastră să o?
– Faceți ceea ce credeți.
– Să fac ce prevede legea în principal, nu?
– Da.
– Vedeți dvs, nu sunt jurnalist, doamna Cliseru, sunt un cetățean și vreau să fiți conștientă de părerea cetățenilor despre dvs. Și data viitoare când ieșiti în public să vă mai gândiți. De mai multe ori, poate. Și să știți că 10 august nu o uită nimeni, 10 august nu o uită nimeni. Dacă sunteți nevinovată, dacă nu ați avut nici o implicare, ieși public și spuneți asta.
– Am ieșit și am spus.
– Perfect, ziceți: doamna Carmen Dan minte, domnul Dragnea face asta.
– Asta am spus.
– Mai spuneți mai clar.
– Am spus.
– Până nu o să spuneți super clar.
– Ați greșit adresa, mergeți la alte persoane să le întrebați. Întrebați acele persoane, nu să mă hăituiți pe mine. Nu sunt eu vinovată, credeți-mă.
– Perfect, abia aștept să stabilească instanța acest lucru. Sincer îmi doresc sa nu fiți vinovată, îmi doresc din suflet chestia asta. Dar negarea dumneavoastră. trebuie să fie mult mai amplă. Și dezicerea dumneavoastră de PSD trebuie să fie mult mai amplă.
– Aveți răbdare că o să fie, o să fie.

Speranța Cliseru, prefectul Capitalei, a declarat luni că a semnat documentul pentru restabilirea ordinii publice în Piața Victoriei la mitingul din 10 august „după miezul nopții”, când „piața era deja evacuată”.

Peste  763 de persoane au depus plângeri în dosarul violenţelor de la protestul Diasporei din 10 august.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday