Testele Covid negative, dovada trecerii prin boală și certificatele de vaccinare vor fi de asemenea necesare, în weekend, pentru a putea merge la restaurantele din 60 de regiuni cu risc de infectare ridicat, inclusiv Lisabona și Porto. Noile reguli anunțate de guvernul portughez, care vor intra în vigoare de sâmbătă, se vor aplica și platformelor online de turism precum Airbnb, iar copii sub 12 ani cu însoțitori sunt exceptați de la regulă. 

Pentru o perioadă îndelungată de timp, singura măsură antiepidemică pe care am avut-o la dispoziție a fost limitarea activității economice din țară, dar, odată cu lansarea certificatului Uniunii Europene de vaccinare anti-Covid și, de asemenea, cu o mai bună disponibilitate a testelor, avem alte modalități de a garanta siguranța populației”, a declarat Mariana Vieira da Silva, oficial al Guvernului portughez. 

Turiștii și clienții restaurantelor vor avea nevoie de certificatul digital Covid al UE, iar testele rapide antigen, dar și cele PCR, vor fi recunoscute, a precizat oficialul, adăugând că unele hoteluri vor avea o opțiune de testare rapidă la check-in. De asemenea, guvernul a precizat că persoanele care refuză să se conformeze vor primi amenzi de până la 500 de euro, iar firmele de până la 10 mii de euro.

De asemenea, interdicția de circulație pe timpul nopții din 45 de regiuni, care a intrat în vigoare la începutul săptămânii, va fi introdusă în alte 15. 

Potrivit Reuters, în ultimele săptămâni, numărul de cazuri noi de Covid a fost în continuă creștere, atingând astfel nivelul din luna februarie, când țara se afla în carantină națională. Portugalia a înregistrat joi aproximativ 3.000 noi cazuri de coronavirus. Aproximativ 90% din cazurile din ultima perioadă au fost cauzate de varianta Delta a coronavirusului.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday