Numărul cazurilor noi din Portugalia a ajuns sâmbătă la 2.605, cel mai mare număr zilnic din 13 februarie. În aceeași zi, autoritățile au reintrodus interdicția de circulație pe timpul nopții în 45 de municipalități, inclusiv la Lisabona și Porto.

Cazurile noi de infectare sunt raportate mai ales în rândul persoanelor mai tinere, nevaccinate, iar cel al deceselor rămâne mic (4-5 pe zi), în ciuda faptului că autoritățile spun acum că varianta Delta a coronavirusului este responsabilă pentru 70% dintre infectări.

De altfel, această evoluție este explicată și de faptul că Portugalia, o națiune de 10 milioane de locuitori, a prioritizat vaccinarea vârstnicilor, iar cei care au între 18 și 29 de ani se pot înscrie pentru vaccinare abia începând de azi. Oricum, autoritățile sunt pregătite să administreze acestei categorii de vârstă 1,7 milioane de vaccinuri în următoarele două săptămâni. Rata generală de vaccinare în Portugalia este abia la 35%, dar în rândul populației eligibile până acum 62% dintre portughezi și-au făcut cel puțin prima doză de vaccin.

Sursă alternativă: NY Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday