Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române a transmis într-un comunicat de presă că  ,,în urma informării transmise de autoritățile din Republica Madagascar, la data de 14 mai a.c., cu privire la admiterea extrădării persoanei urmărite internațional, Radu Ștefan Mazăre, Poliția Română a demarat, de îndată, formalitățile necesare aducerii în țară a acesteia”.

Poliția anunță că s-a constituit o escortă, formată din polițiști români, care se va deplasa în Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmărite internațional.

Întoarcerea pe teritoriul României va avea loc luni, pe data de 20 mai 2019. Ieri, ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall a anunțat că ,,procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autoritățile din Madagascar și că sunt puse în aplicare de urgență dispozițiile privind aducerea în țară”.

Amintim că pe 8 mai Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar. Este condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru corupție, dar a fugit din țară în decembrie 2017, înainte de pronunțarea definitivă a sentinței.

Consulul Madagascarului la București a declarat în urmă cu câteva zile că Ministerul român de Externe știa că țara este gata pentru extrădarea lui Mazăre, ,,dar nu a răspuns nici până astăzi solicitării de a ne trimite o copie a mandatului de arestare”. În replică, Teodor Meleșcanu a spus că România a trimis din februarie 2018 autorităţilor din Madagascar o copie a mandatului internaţional de arestare pe numele lui Radu Mazăre.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday