Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall  a susținut o declarație de presă în care a anunțat că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autoritățile din Madagascar. Amintim că pe 8 mai Radu Mazăre a fost reținut de autoritățile din Madagascar. Este condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru corupție, dar a fugit din țară în decembrie 2017, înainte de pronunțarea definitivă a sentinței.

Declarațiile complete ale ministrului interimar al Justiției:

,,Vă informez că Ministerul Justiției a fost informat astăzi la ora 17:19 de către Biroul Interpol că procedura de extrădare a fost admisă de către autoritățile din Madagascar.

Sunt puse în aplicare de urgență dispozițiile privind aducerea sub escortă de către autoritățile din România. Mulțumesc autorităților pentru colaborare și colegilor din minister pentru acest adevărat maraton din ultimele zile. Suntem în contact cu autoritățile și când am noutăți vin în fața dumneavoastră”.

Reamintim că, Consulul Madagascarului la București a declarat în urmă cu câteva zile că Ministerul român de Externe știa că țara este gata pentru extrădarea lui Mazăre, ,,dar nu a răspuns nici până astăzi solicitării de a ne trimite o copie a mandatului de arestare”. În replică, Teodor Meleșcanu a spus că România a trimis din februarie 2018 autorităţilor din Madagascar o copie a mandatului internaţional de arestare pe numele lui Radu Mazăre.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday